Bitlles

Club de Bitlles Tarragona Futbol Club

Nou patrocinador 

Empresa de rètols, tendals, vinils i reclams publicitaris ubicada a Tarragona amb més de 25 anys oferint els nostres serveis a la comarca, , us esperem a Avinguda Cardenal Vidal i Barraquer Nº 22 Local A (Tarragona)

Festa de l'oli de bitlles individual de Salomó

Diumenge, 8 de desembre de 2019.

Participants:

Eugenio Molero
José Pacheco
Pedro Tortosa
Dani Altrachs
Xavi Amorós
Juani de la Cruz
Manel Roselló
Antonio Vilela

Josep Ramón Tules

Un dia entretingut, amb sol i bona temperatura, amb 90 participants, va ser relaxat on el  Tarragona Futbol Club va conseguir amb el soci Jose Pacheco jugar un desempat per la millor puntuació  que malauradament no es va aconseguir.

Amunt Tarragona Futbol Club

Tirada a Salomó 14 de Desembre 2019

Jornada protagonitzada per al vent, que quasi no ens deixa ni esmorzar, destaquem la magnífica tirada de la Gent de Castellvell que amb una ronda van aconseguir 172 punts.

El nostre company Miguel Tortosa amb 103 punts va ser el màxim anotador de la jornada.

El Tarragona Futbol Club va aconseguir la 3 posició amb 709 puntsi ens mantenim empatats a 20 punts amb Masllorenç en la quarta posició.

També vam aconseguir el pernil del Sorteig el nostre company Dani.

Felicitacions equip.

Regles del Joc Bitlles

Les bitlles o birles  són un esport tradicional català consistent en llançar uns "bitllots" (bitlles petites) contra unes bitlles situades a una determinada distància a fi de tombar-les. Actualment el practiquen prop de 2000 persones a tot Catalunya, on hi ha més d'un centenar de clubs. Del 30 d'agost de 2007 ençà, la Federació Catalana de Bitlles i Bowling està reconeguda de ple dret per la federació internacional. Tanmateix no pot jugar amb altres països perquè el reglament no és ben bé el mateix.

Desenvolupament del Joc

El material consta de 6 bitlles i 3 bitllots.

Una partida consta de 9 tirades per jugador dividides en 3 rondes de 3 tirades. A cada tirada es poden llançar d'un a 3 bitllots. Es plantaran les bitlles en dues fileres de tres columnes separades entre elles tenint en compte que ha de poder passar el bitllot més gros sense tocar-les. La distància de tir serà d'11,5 metres pels homes i 9,5 metres per a les dones, a partir de 15 anys. Els més petits poden fer-ho de més a prop, segons la seva força. L'objectiu principal és fer Bitlla, tombar cinc de les sis bitlles.

Puntuació

Bitlles tombades Punts Sobrenom
Cap 0 punts
1 1 punt
2 2 punts
3 3 punts
4 4 punts
5 12 punts Bitlla
6 6 punts Llenya

En cas d'igualada a punts, guanyarà el jugador que hagi fet més Bitlles. Si continuen en paritat faran una altra ronda de tres tirades.