Bitlles

Club de Bitlles Tarragona Futbol Club

Nou patrocinador 

Empresa de rètols, tendals, vinils i reclams publicitaris ubicada a Tarragona amb més de 25 anys oferint els nostres serveis a la comarca, , us esperem a Avinguda Cardenal Vidal i Barraquer Nº 22 Local A (Tarragona)

Regles del Joc Bitlles

Les bitlles o birles  són un esport tradicional català consistent en llançar uns "bitllots" (bitlles petites) contra unes bitlles situades a una determinada distància a fi de tombar-les. Actualment el practiquen prop de 2000 persones a tot Catalunya, on hi ha més d'un centenar de clubs. Del 30 d'agost de 2007 ençà, la Federació Catalana de Bitlles i Bowling està reconeguda de ple dret per la federació internacional. Tanmateix no pot jugar amb altres països perquè el reglament no és ben bé el mateix.

Desenvolupament del Joc

El material consta de 6 bitlles i 3 bitllots.

Una partida consta de 9 tirades per jugador dividides en 3 rondes de 3 tirades. A cada tirada es poden llançar d'un a 3 bitllots. Es plantaran les bitlles en dues fileres de tres columnes separades entre elles tenint en compte que ha de poder passar el bitllot més gros sense tocar-les. La distància de tir serà d'11,5 metres pels homes i 9,5 metres per a les dones, a partir de 15 anys. Els més petits poden fer-ho de més a prop, segons la seva força. L'objectiu principal és fer Bitlla, tombar cinc de les sis bitlles.

Puntuació

Bitlles tombades Punts Sobrenom
Cap 0 punts
1 1 punt
2 2 punts
3 3 punts
4 4 punts
5 12 punts Bitlla
6 6 punts Llenya

En cas d'igualada a punts, guanyarà el jugador que hagi fet més Bitlles. Si continuen en paritat faran una altra ronda de tres tirades.